Se billeder & video og snik snak fra afholdte arrangementer og træf. Klik her

  1. Denne side bruger cookies. Ved af fortsætte med at bruge dette websted, accepterer du vores brug af cookies. Learn More.

Kontrollamper virker ikke.

Emne i 'El-system' startet af TL300E, 11 Februar 2020.

Batteribyen.dk
  1. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Hej og tak for medlemskab.

    På en 190e 201w fra 1991 virker kontrollamperne pludselig ikke mere, de eneste lamper der lyser er når man trækker håndbremsen og det lange lys lampen. ..har chekket sikringerne. Nyt batteri og laderelæ mont, og stadig intet lys i lamperne. Håber på lidt hjælp fra de kloge.

    Mvh.
     
    Sidst redigeret: 11 Februar 2020
  2. Mirakelsmeden

    Mirakelsmeden Member

    Joined:
    3 September 2007
    Indlæg:
    869
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    østsjælland
    Ratings:
    +3 / 0
    Min bil::
    124 300 DT 4 matic
    Km:
    260
    Årgang:
    1992
    Hej jeg ved meget lidt om el og fejlfinding i elnettet , men mener at have hørt der kan sidde en sikring bag på combiinstrumentet, ved ikke om det har noget at gøre med dit problem.
     
  3. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Det kunne det godt være, meget mærkelig de har sat sikringer derinde bagved...;bang
    Så må jeg se om jeg kan få instrumenthuset ud uden at ødelægge for meget..tak for info.
     
  4. sualc

    sualc Member

    Joined:
    19 September 2008
    Indlæg:
    494
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kattehale - Birkerød
    Ratings:
    +15 / 1
    Min bil::
    s211 E320 CDI
    Km:
    265
    Årgang:
    2005
    Jeg har de originale udtræks "pinde" til instrument huset, du gerne må låne.

    Med venlig hilsen
    Claus
     
  5. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Det er pænt af dig Claus, men har lige købt et sæt i dag.. har haft huset ude, men problemet blev ikke løst. Ved ikke ikke hvad det så kan være..øv.
     
  6. Eddie

    Eddie Active Member

    Joined:
    30 September 2014
    Indlæg:
    594
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +43 / 0
    Min bil::
    260E Sportline
    Km:
    452.000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2:
    Mondeo mk3
    Bil nr. 2 Km:
    250.000
    Jeg ville først og fremmest prøve at måle mig frem til om det er en fejl frem til stikket bagpå, eller om det er en fejl i forbindelsen mellem pærenes fatning og det runde stik bagpå - altså om fejlen ligger lokalt i instrumentpanelet, eller om den ligger i ledningsnettet/det elektriske system i bilen. Det burde være relativt nemt at måle sig frem til forbindelserne på instrumentpanelet med en gennemgangstester på et multimeter, forudsat at du kan finde et diagram på stikket - og også tilsvarende om der er spænding på benene ved tænding på det runde stik, da der kun er en fælles stel i stikket (fælles stel burde være ben 1 som på en W124, og pærene som ikke virker KAN ligge på ben 9, 12, 13, 14 og 15 som en W124). Jeg har desværre ikke data på en W201, så tag det med forbehold...

    Stikket med de 4 ben, er til måleinstrumenterne - det behøver du ikke måle på, når disse virker.

    Hvis det gøres rigtigt, så kan man fejlsøge videre derfra - f.eks. om der er brændt en forbindelse i instrumentpanelet som kan luses med en ledning, eller om der skal fejlsøges videre ud i bilens el-system. Desuden kan det gøre relativt nemt og hurtigt med et multimeter. Det er den videre fejlsøgning på instrumentpanel eller bilens el-system, som kan tage tid. Hiv IKKE stikket af, før du har et diagram på stikket - benene kan gå løs, og så er du f...., hvis ikke du ved hvor de skal sidde igen. Og man kan nemt tænde ild i ledningsnettet i resten af bilen, hvis nogle ben placeres forkert (det er set før).
     
    Sidst redigeret: 13 Februar 2020
  7. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Øv nu har jeg lige samlet det hele, og min kollegas hånd blev helt forrevet da han skulle have speedometer kablet af og på. nå men du skal have tak for info omkring det .
     
  8. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Hvad er det for et relæ, sidder i højre side ved batteriet.?
     

    Attached Files:

  9. Eddie

    Eddie Active Member

    Joined:
    30 September 2014
    Indlæg:
    594
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +43 / 0
    Min bil::
    260E Sportline
    Km:
    452.000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2:
    Mondeo mk3
    Bil nr. 2 Km:
    250.000
    Det ser eftermonteret ud... måske til kørelys?
     
  10. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Næ..der er ikke kørelys på, så det kan det ikke være..
     
  11. TL300E

    TL300E New Member

    Joined:
    8 Februar 2020
    Indlæg:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Frederikssund
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    300E
    Km:
    264.000
    Årgang:
    1990
    Fik løst problemet ,det var stelledningen til generatoren som var iret over.
    Ellers tak for jeres input.
     
  12. Mirakelsmeden

    Mirakelsmeden Member

    Joined:
    3 September 2007
    Indlæg:
    869
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    østsjælland
    Ratings:
    +3 / 0
    Min bil::
    124 300 DT 4 matic
    Km:
    260
    Årgang:
    1992
    Tak for tilbagemeldingen.
     
Batteribyen.dk

Del denne side