Mercedes Træf NordFyn 6.-7. September 2024   Information - Tilmeldte biler

Se billeder & video og snik snak fra afholdte arrangementer og træf. Klik her

  1. Denne side bruger cookies. Ved af fortsætte med at bruge dette websted, accepterer du vores brug af cookies. Learn More.

Ang. hærværk og kamera i bilen

Emne i 'Diverse emner uden særspeciale' startet af Eddie, 5 Maj 2015.

  1. Eddie

    Eddie Active Member

    Joined:
    30 September 2014
    Indlæg:
    602
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +43 / 0
    Min bil::
    260E Sportline
    Km:
    452.000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2:
    Mondeo mk3
    Bil nr. 2 Km:
    250.000
    Hej gutter.

    Et lille tip, hvis i har samme irriterende problem, som jeg desværre har fået.

    Min bil holder parkeret på en offentlig parkeringsplads foran den boligblok, jeg bor i. Der er god belysning, og halvdelen af boligerne vender direkte ud mod parkeringspladsen. Desværre har det ikke forhindret, at en eller anden har set sig sur på min bil, og har besluttet sig for at den ikke bør have en pæn lakering. Så inden for de sidste måneder har jeg fået en del Ruko-ridser på begge sider af bilen. Og at det er med vilje, kan man nemt se - seneste er vedkommende begyndt at trække de allerede eksisterende ridser op, så de er lidt længere - f.eks er man nu begyndt at trække ridserne op, så de er sammenhængende - og så fedt er det heller ikke at have en ridse fra førerdøren ud over skærmen og op til kølerhjelmen. Samtidig har den efterhånden fået på hele bilen, bortset fra på kølerhjelmen og taget - men jeg går ud fra at vedkommende ikke tør ridse den der, fordi det ville være FOR åbenlyst ind mod lejlighederne. Og så gider vedkommende heldigvis heller ikke bukke sig ned, og give den på plast-panelerne. Ridserne er ikke så dybe, men de er dybe nok til at det går ind igennem lakken, så de er møgsvære at udbedre... Håndtaget i førerdørs-siden, fik også revet chromlisten af for en måned siden, men det kan dog skiftes uden problemer. Fandt dog listen lidt væk, og kunne sætte den nødtørftigt på, men den skal have et nyt håndtag.

    Jeg har ikke kasko på bilen - fik den nærmest gratis, da motoren ikke kørte ordentligt, men det fortryder jeg så nu, da bilen ellers var relativt pæn. Undersøgte lige prisen for en hel-oplakering, og fik et chok... det er ikke lige en mulighed, da det ligger lidt uden for min pengepung. SÅ... jeg har fået nok! Jeg leder efter et andet sted at bo (med egen garage), og indtil da, må jeg leve med hvad der sker med bilen indtil da.

    Jeg undersøgte så om det var muligt at finde et lille kamera til montering i bilen, men måtte konstatere at det ikke var muligt at finde et dash-cam eller action-cam, som kan optage over to timer i god kvalitet. Samtidig var jeg ikke interesseret i, at skulle sidde og kigge 12 timers film igennem, men ville gerne have noget som havde en form for motion-detection.

    Jeg fandt ud af at man kan tage en gammel mobil og hente apps til netop dette formål. Jeg havde en gammel Android-mobil med et godt kamera liggende, og den har også den fordel at man kan slutte den til en bil-lader. Næste problem var hvis personen opdagede kameraet, og forsøgte at tage det. MEN...

    Til den gamle Android, kan man hente en app som hedder SECuRET Spycam - det koster 28,-, men fungerer fantastisk. Der er motion detection, som jeg har testet, og det virker fremragende. Den kan synkronisere med dropbox, og sende billeder af synderen til en Gmail direkte i gerningsøjeblikket. Det kræver som sagt en gammel Android-mobil, og et ekstra simkort, men det er NOGET billigere end et action-cam, og jeg elsker muligheden for at få en mail til min mobil øjeblikkeligt, når der sker noget ved bilen.

    Desværre har jeg ikke kigget på iPhone, men man kan sikkert få noget tilsvarende. Nu håber jeg at få en rotte i fælden, som kan finde sig selv på forsiden af Facebook 2 minutter efter. Og jeg ved godt man ikke må filme offentligt, men hvad skal jeg ellers gøre? Jeg skal jo nærmest fange vedkommende med nøglen på bilen, før jeg har en mulighed for at gøre noget aktivt ellers. Og bøden er rent faktisk mindre, end den nye lakering vil koste... :-(
     
  2. mb230ce250d

    mb230ce250d Member

    Joined:
    6 September 2013
    Indlæg:
    352
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +9 / 0
    Min bil::
    300e
    Km:
    102000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2 Km:
    0
    Hej.
    Angående at filme offentligt, mener ikke der er nogle regler mod at filme. Forsikringsselskaberne filmer da i offentligt rum, til brug for deres eget selskabsskyld. Dog mener jeg ikke at man må filme på privatgrund uden tilladelse. Men det er langhåret jura man skal igennem.
    Dog vil jeg ikke stå til ansvar for rigtigheden af ovenstående , men for nogle år siden var der en tv udsendelse om Topdanmark og andre forsikringsselskabers brug af at filme deres kunder i offentligrum, samt privat.
     
  3. Eddie

    Eddie Active Member

    Joined:
    30 September 2014
    Indlæg:
    602
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +43 / 0
    Min bil::
    260E Sportline
    Km:
    452.000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2:
    Mondeo mk3
    Bil nr. 2 Km:
    250.000
    Tro mig, jeg har snust til det for en sikkerheds skyld, før jeg satte det ind i bilen.

    Man må filme på privat grund uden nogen indvendinger, medmindre postbudet eller skraldemanden kommer ind i det filmede område - så skal der skiltes med det. Ved at filme med et automatisk virkende kamera på frit tilgængelige offentlige områder, skal man søge tilladelse hos politiet OG skilte med det. Jeg er bange for at hvis jeg sætter store "kamera"-skilte på bilen, kommer det til at give den modsatte effekt, end den jeg ønsker. :)

    Når jeg læser loven, gælder det FASTMONTEREDE kameraer... jeg ved ikke præcist hvordan man vil definere en flytbar mobil? Men min hensigt har været den samme, som med et fastmonteret. Det skal ikke virke som et dash-cam, som vist er lovligt nok, sålænge det ikke filmer kontinuerligt (og de fleste optager kun 2-15 minutter af gange, før det starter på en ny fil). Mit filmer kontinuerligt, men gemmer kun billeder ved bevægelse uden for bilen. Men jeg ved ikke hvordan det tolkes i loven? Jeg ønsker bare at gøre ET eller andet - jeg kan ikke bare sidde tilbage, og se bilen blive langsomt ødelagt, mens jeg sidder på mine hænder på grund af en latterlig lov...
     
  4. Bendix

    Bendix Well-Known Member

    Joined:
    22 Januar 2007
    Indlæg:
    4,466
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Nordsjælland
    Ratings:
    +60 / 1
    Min bil::
    w124 E420
    Km:
    225
    Årgang:
    1994
    Bil nr. 2:
    A207 E250
    Bil nr. 2 Km:
    185
    Bil nr. 2 Årgang:
    2011
    Det må du helt sikkert ikke uden at søge om det først og derefter skilte med det, men mon du får lov, jeg tvivler. Men måske det var en ide at det blev sat op for hele bebyggelsen, hvis der generelt er hærværk ?

    Jeg ville klart 'glemme' et Nanny Cam i bilen, så du kan få identificeret ham.

    Så må nogle jo efterfølgende spørge ham hvorfor.........

    Der sker jo lidt, når det går ud over et 'medlem': http://124forum.dk/w124/files/viewtopic.php?f=12&t=8131
     
  5. puch72

    puch72 Member

    Joined:
    1 December 2013
    Indlæg:
    378
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7 / 0
    Min bil::
    230E
    Km:
    288000
    Årgang:
    1989
    Bil nr. 2 Km:
    0
    Hej.
    Hold da kæft hvor er det pisse irriterende at man ikke kan have noget i fred.
    Hvad for sådan en kæmpe idiot ud af at rise en bil, problemet er nok at han er
    FULDSTÆNDIG ligeglad med at du optager ham på film og han bliver taget.
    Tror faktisk hellere ikke at det er helt lovligt at "ligge" ham ud på feks Facebook.
    Problemet er også lidt at du ikke ved hvad sådanne en type kan finde på.
    Er det kun din bil han går efter eller er det også gået ud over andre biler, for hvis
    det er flere biler mener jeg at forsikring dækker.
     
  6. Larsss

    Larsss New Member

    Joined:
    18 April 2015
    Indlæg:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    W202 C250D 113hk
    Km:
    477000
    Årgang:
    1995
    Bil nr. 2 Km:
    0
    Bare rolig Eddie, TV overvågningsloven gælder ikke i dit tilfælde.
    http://www.datatilsynet.dk/fileadmin/us ... agning.pdf

    Som du kan læse på side 7 skal overvågningen være vedvarende eller gentages regelmæssigt for at loven kan gøres gældende, og i dit tilfælde er der tale om kortvarig og ikke regelmæssig overvågning som kun udføres for at fælde en hærværksserieforbryder som gentagne gange har forbrudt sig mod din bil.

    Fotografer ham og aflever billederne til politiet sammen med anmeldelsen. 8)
     

Del denne side