Mercedes Træf NordFyn 6.-7. September 2024   Information - Tilmeldte biler

Se billeder & video og snik snak fra afholdte arrangementer og træf. Klik her

  1. Denne side bruger cookies. Ved af fortsætte med at bruge dette websted, accepterer du vores brug af cookies. Learn More.

Renovering af bil i Polen

Emne i 'Værksteder / Specialværktøj' startet af MB 200D 85 Skovlunde, 8 September 2008.

  1. MB 200D 85 Skovlunde

    MB 200D 85 Skovlunde New Member

    Joined:
    18 Januar 2008
    Indlæg:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Skovlunde
    Ratings:
    +0 / 0
    Hej

    Vil lige fortælle en lille historie om renovering af vores w124 200d aut 85.

    Sidste år (2007) fik Vi øje på en billig 200d aut som var pæn ud i karossen. Vidste godt at gear ikke gik ok og sansynligt skulle renoveres.

    Købte den gamle dame og fandt så ud af at damen ikke havde det så godt i motoren. Efter første længere tur, var hele motoren badet i oil og olie lampen lyste det bedste den havde lært, så god råd var dyre, da jeg havde handlet privat.

    Undersøgte marked for renovering og kom til at tale om det på arbejdet, hvor det viste sig, at en kollega var gift med en Polak, hvis fætter havde et værksted i Stettin. Efter lidt overvejelser, blev damen kørt til Polen, for at få renoveret gearet og få lukket for den "udgående olie" samtidig med at Vi holdt en uges ferie i Stettin.

    Det gik ok, gear blev renoveret og årsagen til olietabet blev identificeret og repareret. Der var dog lige den hage ved opholdet at værkstedet ringede hver gang de skulle bruge 100,00 kr. på en reseredel. Aftalte at de ikke skulle ringe før end de var færdige, hvilket de overholdt.

    Efter reparationen skulle vi så hjem om søndagen. Efter ca. 200 km. så lysete olielampen igen. Gode råd dyre (igen igen), kunne ikke få kontakt til mekaniker, så talte med kollegaen, der kontaktede ejeren privat og fik så besked på, at retunere til polen, hvor de ville kigge på bilen med det samme, altså om søndagen.

    Efterr át have gennemgået bilen i 4 timer faldt dommen, spedometer og motor var ikke helt identiske, motor måtte mindst have gået dobbelt km. i forhold til de 255.000 km. der stod. Aftalte at jeg ville retunere og få renoveret motor og vi kome hjem v.h.a. olie påfyldning hver 200 km.

    DA vi kom til Danmark tændte vi for mobilerne igen og der lå besked om at vi skulle kontakte kollegaen, da hele familien (DK/PL) afventede besked om vi var kommet hjem. Det var jo familiens ære der stod på spil.

    To måned senere gik turen til Polen igen, denne gang skulle damen selv på udlandsophold i hele 4 uger, for at få renoveret motor.

    Hentede bilen efter de 4 uger, hvor alle de skiftede del lå på parade og vi fik gennemgået hver del (det tog 1 time) og fik udleveret en dvd, så vi ved selvsyn kunne se de havde arbejdet på motoren.

    Vi kørte hjem og tænkt sig olie lampen lyste ikke og damen gik som en drøm. Kørte bilen til syn i feb. 08 og fik ingen anmærkninger, fik at vide at den forurenede 1/3 af det tiladte.

    Ja jeg er blevet grebet af W124 feber og kunne ikke drømme om at køre :D andet, selv om 200D motoren er astadig i tempo, så har renoveringen pustet liv i damen som ikke længere er gammel, om heller ikke ung så ser hun stadig godt ud.

    Hvis du står over for en renovering kan jeg kun anbefale Polen og det værksted jeg har bruget, de er seriøse, udfører et godt håndværk og leverer til en fornuftig pris.
     
  2. ThomasFod

    ThomasFod Member

    Joined:
    18 August 2007
    Indlæg:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Københavnsområdet, mob. 2616 2756
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    E350
    Km:
    190000
    Årgang:
    2005
    Bil nr. 2:
    280S
    Bil nr. 2 Km:
    140000
    Bil nr. 2 Årgang:
    1971
    Hej,

    Det var jo en god historie!
    Vi har udover vores w124 også en ældre w108 - en 280 S fra 1971.
    Den er egentlig pæn nok, men der er kommet en del smårust, og malingen er ikke så god.

    Derfor er jeg meget interesseret i at høre hvor I fik lavet bilen?
    Har I nogen idé om de også lakerer biler?

    Vh Thomas
     

Del denne side