Mercedes Træf NordFyn 6.-7. September 2024   Information - Tilmeldte biler

Se billeder & video og snik snak fra afholdte arrangementer og træf. Klik her

DB-cars i Hamborg

Emne i 'Import af biler' startet af mikkelgrønlund, 30 Januar 2008.

  1. mikkelgrønlund

    mikkelgrønlund New Member

    Joined:
    10 December 2007
    Indlæg:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Allerød
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    E280 TE
    Årgang:
    1996
    Som gammel W124 ejer (solgte min bil for et par år siden) er jeg igen på jagt efter en RIGTIG bil. Hos DB-cars i Hamborg har de flere gode emner. Men jeg har meget svært ved at få lavet en aftale om at se bilerne, til trods for at jeg har talt med ham flere gange. Er der nogen her der kender til firmaet?
     
  2. Thorgrimm

    Thorgrimm New Member

    Joined:
    31 August 2007
    Indlæg:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hej Mikkel

    Jeg har købt min w124 hos DB-cars i Hamburg. Det er en forhandler, der udelukkende vil handle med:

    W124, Geländewagen og den gamle S-klasse(kampvognen)

    0049402505555

    Dér skulle du kunne få fat på Jörgen, som er direktør for DB-cars i Hamburg.

    Jörgen er en stor mand, og han kan være lidt af en prøvelse at få fat i. Men hvis du har fundet en bil hos ham du kunne tænke dig at prøve, så ring og sig det. Så skal han nok finde tid til dig.

    Han kan virke lidt frembrusende og larmende, men bare lad det fise ind ad det ene øre og ud af det andet. Hans biler fejler nemlig typisk ikke noget udover prisen som kan virke temmelig høj. Til gengæld har han en evne til at finde de tilbageværende biler af ovennævnte typer, der bestemt er værd at kigge på. Så glem hans evindelige ordstrøm og kig selv efter på hans biler, om der skulle være noget at komme efter.

    Det er et underligt sted han har sin forretning. Man kan ikke se, at der overhovedet er en bilhandler inde bag den port hvor godterne gemmer sig. Men bliver du først lukket ind, så skulle der være en rimelig chance for, at du finder noget du gerne vil have med hjem.

    Prøv for sjov skyld, at spørge Jörgen om, hvordan det kan være at han ikke vil have noget med w210'eren(E'eren efter 1994 og frem...) eller andre af de nyere modeller at gøre. Det er ret sjovt at høre ham forklare hvor god 124'eren er i forhold til det nymodens skrald, der mestendels bliver bygget på licens på ungarnske fabrikker, i elendigt metal og med forringet godstykkelse af fulde fabriksarbejdere på akkord...hehe...

    Du kan roligt tage ned til ham og ose lidt...bevares, han kan jo ikke tvinge dig til at købe noget, selvom du bliver lukket ind og kigge på herlighederne...

    Priserne er rimeligt faste, men et par hundrede euro kan du nok få ham ned med... men hans biler er altså også i orden så...Og han tager ikke røven på ordenlige mennesker.

    Held og lykke og god fornøjelse.
     
  3. mikkelgrønlund

    mikkelgrønlund New Member

    Joined:
    10 December 2007
    Indlæg:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Allerød
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    E280 TE
    Årgang:
    1996
    Hej Thorgrimm! Tusind tak for dit svar. Du har så ret i det med at han er svær at få fat i. Jeg har prøvet af få en aftale på plads med ham i over 3 uger. Og hele tiden ender samtalen med, at han siger, at han ringer til mig. Det gør han bare ikke.
    I morgen tager til Bremen og kigger på et par biler hos ICM-Automobiler.
    Har du eller andre erfaringer med dem?
    Nu mangler jeg bare en makker til at køre bilen hjem, hvis jeg altså finder "bilen". Muligvis kører jeg forbi DB-cars i Hamborg på vejen hjem - så kan det jo være at Herr Schwartz er på arbejde :eek:)
     
  4. larzen

    larzen New Member

    Joined:
    14 August 2007
    Indlæg:
    939
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Min bil::
    300D
    Årgang:
    1987
    Bil nr. 2:
    Falck LR 109"
    Bil nr. 2 Årgang:
    1966
    Uden at kende ham, er det jo dejligt, at der stadigt findes folk som Herr Schwartz - og at bilerne er lidt dyre har jo ikke nogen betydning når det kommer til stykket - jeg smider da meget gerne 1-2000€ ekstra i en 124'er der bare er "Topzustand"
     
  5. Thorgrimm

    Thorgrimm New Member

    Joined:
    31 August 2007
    Indlæg:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Ja, haha...glem alt om at han ringer tilbage til dig, det har han for mange jern i ilden til at huske. Snak med hans sekretær om, hvornår han evt. er at træffe telefonisk.

    Når du så får ham i røret, så fasthold ham på én af hans biler som du gerne vil se på. Hvis den er solgt(det er de nemlig tit) så sørg for at have en alternativ bil som han har til salg som du vil kigge på. Ellers kan han ikke koncentrere sig.

    Du er nødt til at være rimeligt insisterende og forlang så et tidspunkt, hvor du kan komme forbi og kigge. Han er er distræt, og har så travlt(især hvis der kommer en kvindelig kunde forbi) at han godt kan finde på lige pludselig at sige at han ikke har tid...."Tcshüüssss..." og så smækker han på... hehe...men han er en flink mand, og tager kun ordentlige biler som han kan stå inde for ind. Men han er dælme speciel...

    Da jeg var dernede og kigge på min, som jeg er supertilfreds med, kom der fx. pludselig et ungt kønt blondt overklasseløg ind med sin Geländewagen. Haha.... dét var en oplevelse at se ham fise rundt om hende som en lille hundehvalp og fedte for hende og servicere hendes bil... MIG havde han glemt alt om.

    Nå, men til sidst fik jeg da min bil.

    Og jeg har ikke fortrudt.

    Jeg kan anbefale Jörgen til enhver der kigger efter 124. Rabatten opnås lettest ved, at man foreholder ham det faktum at man importerer bilen til Danmark, og at man derefter afholder alle evt. udgifter selv. Desuden skal man huske, at fortælle ham, at man er dansker. Han elsker danskere. Og hvis han véd det er en dansker han snakker med, bliver han altid meget mere omgængelig.
     
  6. larzen

    larzen New Member

    Joined:
    14 August 2007
    Indlæg:
    939
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Min bil::
    300D
    Årgang:
    1987
    Bil nr. 2:
    Falck LR 109"
    Bil nr. 2 Årgang:
    1966
    Lige min type - kan man leve af at sælge biler på den måde, er det da tegn på, at bilerne er i orden - ellers havde butikken jo lukket sig selv for længe siden...
    Og en god 124'er er da osse en kamp værd :D
     
  7. mikkelgrønlund

    mikkelgrønlund New Member

    Joined:
    10 December 2007
    Indlæg:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Allerød
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    E280 TE
    Årgang:
    1996
    Ja, så kom jeg altså en tur til Tyskland i fredags. Først til ICM Automobile i Bremen som havde en E300 TDT til salg. Mørkeblå med gråt læder. "Topzustand" - ifølge annoncen på nettet. Han havde også andre der så godt ud på nettet. DET var en skuffelse. Den mørkeblå bil, havde fået en gang salgslak (henover meget ruste bagskærme, kofangere der ikke var blevet renset osv osv). Og så var den gennemtæret i vangerne. Læderet var lige ved at revne flere steder - og flere ting virkede ikke i bilen (blæser, vinduesvisker bag på, knap manglede på el-sæde, håndtag på midter-armlæns-boksen manglede...). Dækkene havde 0 mønster (de lignede slickdæk på halvdelen af trædefladen). Fælgene var meget ramponerede, sådan kunne jeg blive ved. Ejeren var sindsygt negativ. Han vidste jeg kom helt fra Danmark - men brugte ikke mere end 1,5 minut på at vise bilen frem. Jeg måtte bede ham om nøglerne, så jeg kunne kigge ind i bilen. Og fik ham overtalt til en prøvetur. Vi måtte forbi tanken og få luft i dækkene - de var næsten helt flade...
    Han mente bilen var perfekt. Han havde massere af købere - og jeg kunne bare rende og hoppe (det sagde han ikke - men det signalerede han). Bilen var fugtig overalt - efter hans udsagn fordi de havde renset den dagen før. Senere måtte han dog også fortælle at det kunne være der skulle skiftes nogle gummilister hist og her.
    Mit råd til andre er klart: Hold jer væk fra ICM Automobile!

    I øvrigt lignede de andre biler på pladsen noget der var løgn. Der var ikke én interessant bil.

    Turen gik videre til Hamborg for at se en bil hos Autopark Rissen. Også en E300 - men her med den lækre 136 hk motor. Den gik godt. Bilen var ret træt at se på - men dog i original lak. Bilen var desværre lidt rusten - og hele interiøret bar præg af at bilen havde været våd - længe....
    Hvorfor ved jeg ikke. Men tæpperne var mugne - og bunden rusten.
    Ejeren af butikken var helt OK. Var villig til at sælge godt 1000 euro under prisen. Kunne godt selv se at der skulle laves lidt hist og her.
    Men jeg takkede nej og vendte snuden mod Nord.

    På vejen ringede jeg til min "ven" hos DB-cars i Hamburg. Måske jeg kunne få en aftale med ham en dag, så jeg kunne se hvad han har på lager. Det kunne vi godt arrangere. Han havde bare ikke lige tid nu. Han ville ringe tilbage....

    Mon jeg nogensinde får lov at se manden biler?

    Nå - det var så den lille historie. Måske en fortsættelse følger. javascript:emoticon(':?')

    :? :?
     
  8. Thorgrimm

    Thorgrimm New Member

    Joined:
    31 August 2007
    Indlæg:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hvis ICM Automobile holder til i en lille bygning med et halvtag der ligner en nedlagt tankstation og indehaveren er en "udlænding" (NEJ! IKKE TYSKER, MEN UDLÆNDING SOM AF MELLEMØSTLIG AFSTAMNING/ARABER) bag et hegn helt ud til fortovet, så har jeg også været dér i forbindelse med købet af min nuværende W124'er. Og dine oplevelser minder i skræmmende grad om mine egne dengang for 7 måneder siden.

    Jeg havde faktisk først været henne hos Jörgen i HH og kigget på min nuværende MB til middagen, men bekendtgjorde over for ham, at jeg lige skulle ud til Bremen og se på én, der var til salg dér, før jeg besluttede mig endeligt.

    Det pudsige ved mit første møde med Jörgen var, at han faktisk slet ikke havde TID til at vise mig sine biler lige med det samme. NÆH...VI skulle sørme da først lige over i en kantine på toppen af IBM's bygning og have noget at æde(jeg sagde jo han er en stor mand) og på trods af mine protester, og ytringer om, at jeg nok skulle til Bremen lige og kigge på andre biler og....lige lidt hjalp det, og således overrumplet over mødet med denne store tysker (tidligere bryder/bokser tror jeg nok) måtte jeg pænt gå med ud og spise frokost...hahaha...rimeligt surrealistisk.. Og Jörgen insisterede sgu på at betale - det var både underligt og lidt pinligt, og handikappet af, at mit tysk trods alt ikke er fuldent kunne han jo let overtrumfe mig dér. Jeg sad og tænkte, at han skulle fanme få, hvis han nogensinde kom til Danmark (det gør han faktisk på ferie)..Jörgen havde en lille mekker med(inder, der faktisk er ingeniør) og jeg havde min lillebror med, og så sad vi ellers dér. I kantinen ovenpå IBM. Nå, men det var nu god mad. Og det var noget af et syn at se Jörgen sætte to tallerkener fulde af solid tysk kost og et par liter æblecider til livs og så få det lidt uvel bagefter pga. den hast han fortærede det med...Noget af en oplevelse for mig, men næsten chokerende for min lillebror.

    Nå, men endelig kunne vi da komme hen og kigge på de biler. Det var ligesom at komme ind i en helt anden verden da porten blev åbnet. Sådan en slags Alladins hule med lutter fine 124'ere, S-klasser(140'er) og Geländewagen. Jeg fik kigget og undersøgt og kigget og taget billeder osv...

    Men jeg skulle jo til Bremen og kigge videre...

    Det måtte jeg selvfølgelig selv om, og Jörgen skulle nok sørge for prøveskilte til mig, hvis jeg skulle komme tilbage til ham igen. Det var han nemlig ret sikker på at jeg ville. Jeg gav ham 100 euro til skiltene, og så daffede jeg ellers af til Bremen. Jörgen sagde, at hvis jeg købte bilen i Bremen, kunne jeg bare komme forbi og hente skiltene hos ham og køre videre i bilen fra Bremen med de skilte på, som han havde hentet....prøv lige at snakke om super service her...det tror jeg alligevel ikke der er ret mange forhandlere der gider - men jeg var jo fra Danmark, så....

    Endelig i Bremen: Bilerne, der havde set så fine ud på billederne, lignede fladtrådte sutsko og stank af duftgraner og røgelse så det må have været en fryd for enhver kebab-elsker. Der manglede kun bedekæderne i bakspejlet for at gøre illusionen om at befinde sig i en Bagdad-taxa fuldendt.

    Skuffet over de svinsk behandlede biler og ejerens åbenlyse arrogance og ligegyldighed overfor min lange færd helt fra dannevang, vendte jeg snuden mod HH og DB-Cars igen.

    Her traf jeg Jörgen ved 19-tiden, efter aftale, og selvom det var efter normal arbejdstids ophør, var han i godt humør og helt fin med at jeg havde været i Bremen. Prøveskiltene havde han sørget for i mellemtiden, og ved 22-tiden kunne lillebror og jeg vende snuden hjemad igen efter en lang og begivenhedsrig dag i Nord-Tyskland....med en fin ny brugt 93'er 124'er til mig.
     
  9. Thomas

    Thomas Member

    Joined:
    24 September 2006
    Indlæg:
    361
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hinnerup
    Ratings:
    +0 / 0
    Ha! Ha! God historieskrivning, Thorgrimm og Mikkel. bluestar
     
  10. flychr

    flychr Active Member

    Joined:
    4 Januar 2007
    Indlæg:
    1,681
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    solrød strand
    Ratings:
    +22 / 0
    Min bil::
    w202 c200
    Km:
    205000
    Årgang:
    1996
    Bil nr. 2:
    230te
    Bil nr. 2 Km:
    360000
    Bil nr. 2 Årgang:
    1990
  11. flychr

    flychr Active Member

    Joined:
    4 Januar 2007
    Indlæg:
    1,681
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    solrød strand
    Ratings:
    +22 / 0
    Min bil::
    w202 c200
    Km:
    205000
    Årgang:
    1996
    Bil nr. 2:
    230te
    Bil nr. 2 Km:
    360000
    Bil nr. 2 Årgang:
    1990
  12. Thomas

    Thomas Member

    Joined:
    24 September 2006
    Indlæg:
    361
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hinnerup
    Ratings:
    +0 / 0
    13000 km!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
     
  13. larzen

    larzen New Member

    Joined:
    14 August 2007
    Indlæg:
    939
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Min bil::
    300D
    Årgang:
    1987
    Bil nr. 2:
    Falck LR 109"
    Bil nr. 2 Årgang:
    1966
    Det findes :D

    Sidste forår havde vi en 86'er 190 - 250D der havde kørt 8.600 km :shock: :shock: :shock:

    Det mest ufattelige er, at disse biler ofte har været til service HVERT år, nærmest på klokkeslæt efter kun at have kørt få km.
    Regner man på dem, viser det sig, at de nogle år har kunnet lave 2-3 service på samme tankfuld benzin/diesel.

    Ikke et kørselsmønster for os i afgiftplagede danmark :(
     
  14. Thorgrimm

    Thorgrimm New Member

    Joined:
    31 August 2007
    Indlæg:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Nu er jeg bare spændt på at høre resten af historien.... :D
     
  15. mikkelgrønlund

    mikkelgrønlund New Member

    Joined:
    10 December 2007
    Indlæg:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Allerød
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    E280 TE
    Årgang:
    1996
    Hej Thorgrimm,
    Ja - som du jo ved, ville Jürgen ringe tirsdag eller onsdag. Så jeg venter tålmodigt. Har tjekket hans hjemmeside og set, at bilen ikke længere er til salg. Er det mon et godt tegn? Har han set i øjnene at jeg gerne vil have den. Eller - er det mindre godt: Har han solgt den....snøft.
     
  16. Thorgrimm

    Thorgrimm New Member

    Joined:
    31 August 2007
    Indlæg:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Jeg tror han har solgt den...

    Ærgerligt, den var ellers fin.

    MEN hvis ikke den var solgt, og du mod forventning har været dernede i løbet af ugen - eller agter dig dernedad senere denne uge - eller næste, så tror jeg vi er nogle stykker herinde, der venter i spænding på "næste afsnit".
     
  17. mikkelgrønlund

    mikkelgrønlund New Member

    Joined:
    10 December 2007
    Indlæg:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Allerød
    Ratings:
    +0 / 0
    Min bil::
    E280 TE
    Årgang:
    1996
    Hej Thorgrimm,
    Den gode nyhed er, at han siger han IKKE har solgt den.
    Den dårlige nyhed er, at han stadig ikke kan sige mig hvornår vi kan ses.
    Han påstår at bilen stadig står og venter på mig - og det er jo en dejlig tanke.
    Men, men, men. Jeg ved snart ikke hvor længe jeg kan vente...
    (I kan næsten høre mig sukke).
    Men jeg håber på og glæder mig til at kunne skrive en lang og positiv historie om mit møde med Herr Schwartz. Det bliver en stor dag!
    God weekend til Jer alle!

    Mikkel
     

Del denne side