Mercedes Træf NordFyn 6.-7. September 2024   Information - Tilmeldte biler

Se billeder & video og snik snak fra afholdte arrangementer og træf. Klik her

  1. Denne side bruger cookies. Ved af fortsætte med at bruge dette websted, accepterer du vores brug af cookies. Learn More.

Lædersæder - skimmel og fjernelse

Emne i 'Diverse emner uden særspeciale' startet af Eddie, 14 Januar 2018.

  1. Eddie

    Eddie Active Member

    Joined:
    30 September 2014
    Indlæg:
    602
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +43 / 0
    Min bil::
    260E Sportline
    Km:
    452.000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2:
    Mondeo mk3
    Bil nr. 2 Km:
    250.000
    Hej gutter.
    For ca. en uges tid siden var jeg ude og rode med 260'eren. I den forbindelse var jeg inde i bilen, uden at bemærke noget særligt. I fredags kommer jeg forbi bilen igen... pludseligt har den hvide pletter af skimmel overalt på lædersæderne - så jeg kommer hjem til min kæreste med jammer og muligvis også lidt tårer i øjenkrogene. :eek: (jeg var HELT sikker på at sæderne var begyndt at rådne).

    Nu er min kæreste gammel ridepige, og griner bare lidt af mit problem, hvorefter hun fortæller at sadler mm. til heste typisk bliver ramt af skimmel, fordi det bliver fugtigt under brug. Så jeg fik rådet med sæbespåner, udtørring og læderfedt, og så skulle det være som nyt. Og det blev det sgu'... :D

    Jeg havde bilen åben i sidste uge, og det må have været fugtigt i vejret. Den har stået i en årrække uden problemer, og så skulle der pludseligt komme problemer, når jeg begynder at rode med den hmm_. Så jeg giver gerne rådet videre med sæbespåner, hvis nogen ikke kender det, det er glycerinbaseret, og udtørrer ikke læderet ifølge "saddel-eksperten" derhjemme - tværtimod skulle det være med til at pleje læderet. Læderfedt giver vi det jo alle fra tid til anden.


    Billederne viser før, og hvor jeg lige skulle prøve om pletterne forsvandt - den er blevet rigtig fin igen efterfølgende. Og nu bliver der holdt et vågent øje med interiøret. Underligt nok lugtede bilen ikke af mug eller noget indeni - det må have været noget som lige er taget i opløbet.

    [​IMG][​IMG]
     
    Sidst redigeret: 15 Januar 2018
    • Like Like x 1
  2. Eddie

    Eddie Active Member

    Joined:
    30 September 2014
    Indlæg:
    602
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +43 / 0
    Min bil::
    260E Sportline
    Km:
    452.000
    Årgang:
    1990
    Bil nr. 2:
    Mondeo mk3
    Bil nr. 2 Km:
    250.000
    Jeg har forespurgt hos en læder"ekspert" om problemet (i forbindelse med køb af noget farve til ridserne), og han mener at have en ide om at mit skifte fra alm. læderfedt til en olietype med bivoks (som jeg gav den i efteråret) måske er en bedre grobund for skimmel end læderfedtet - samtidigt har jeg nok overdoseret olien, i den tro at jeg gjorde noget godt for sæderne (selvom jeg brugte en klud, som jeg passede på med ikke var for fugtet med olie). Og læderet "sveder" også nærmest olien ud igen (som måske kan ses på nakkestøtten), så det kan også være en medvirkende årsag. Læderet afskyder olien igen, så det ligner fugt som løber ned af sædet. Og læderolie skulle trænge længere ind, og kunne gøre læderet mere blødt, med risiko for permanent forlængelse, så hans råd var læderfedt - helst ikke olie til sæder som er behandlet med læderfedt.

    Olie skulle benyttes til helt udtørret læder, for at gøre det smidigt igen - derefter skal der behandles normalt med læderfedt. Det var rådet, jeg fik.
     
  3. TC260

    TC260 Member

    Joined:
    16 Juni 2009
    Indlæg:
    418
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Nordsjælland
    Ratings:
    +5 / 0
    Min bil::
    W124 260E
    Km:
    334000
    Årgang:
    1986
    Bil nr. 2:
    W126 300SE
    Bil nr. 2 Km:
    184000
    Bil nr. 2 Årgang:
    1987
    Godt at vide - jeg skal i gang med at give min en omgang, så ingen grund til at lave samme fejl. Læderfedt er løsningen.
     

Del denne side